Nieuws

Vader van Java verlaat Oracle/Sun

James Gosling, de geestelijk vader van programmeeromgeving Java, verlaat Sun. Hij werkte bij het bedrijf sinds 1984.

In een blogpost kondigt Gosling zijn vertrek aan bij Oracle, dat Sun onlangs heeft overgenomen. De blogpost zelf is op dit ogenblik (tijdelijk?) offline, maar is nog te lezen in het geheugen van Google.

Gosling vertelt dat hij op 2 april is weggegaan.

“Waarom ik vertrok, is moeilijk uit te leggen. Alles wat ik in alle eerlijkheid zou zeggen, zou meer kwaad dan goed doen. Het moeilijkste deel is niet langer bij de mensen te zijn met wie ik het privilege had om ermee samen te werken. Ik weet niet wat ik hierna zal doen, behalve even vakantie nemen en een nieuwe job zoeken”, zo verklaart Gosling zijn vertrek.

Sinds Oracle bekendmaakte dat het Sun wilde overnemen, zijn er al meer prominente figuren weggegaan. Zo heeft Sun-voorzitter Scott McNealy in januari zijn vertrek aangekondigd in een emotionele memo voor de werknemers. Topman Jonathan Schwartz nam afscheid van het bedrijf met een haiku op Twitter.

In een interview met IT Professional van begin 2008 vertelde Gosling al wat hij het liefst zou doen als hij zelf kon kiezen. Hij zou dan gewoon weer gaan programmeren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business