Nieuws

Clavier+ 10.6.1

Clavier+ is een programma dat je allerlei dingen laat doen met sneltoetsen, om je productiviteit te verhogen. Zo kun je een bepaalde tekst (een veelgebruikt e-mailadres bijvoorbeeld) laten verschijnen door eenvoudigweg een sneltoets te gebruiken.

Het is eveneens mogelijk om een programma te laten opstarten dat je onder meer kunt aangeven door er naartoe te bladeren. Dit kan evengoed iets zijn wat je via Start, Uitvoeren kunt opstarten, bijvoorbeeld shutdown –r om je computer af te sluiten, of een URL die je in je standaardbrowser geopend wilt zien.

Clavier+ kan echter ook zelf sneltoetsen oproepen en zelfs muisbewegingen aansturen. Wil je bijvoorbeeld je e-mailadres cursief weergeven, plaats er dan [CTRL-I] voor en na. Natuurlijk werkt dit alleen in programma’s die Ctrl+I als sneltoets voor cursieve tekst kennen, zoals Word.

[download_file]

In Clavier+ kun je er dan ook voor zorgen dat deze sneltoets alleen gebruikt mag worden in Word. Dat doe je door in het uitklapmenu bij Enable de optie Only those programs te kiezen, en in het tekstvak ernaast winword.exe te typen.

Leest klembord
Wat we hier wel missen is de optie om twee verschillende definities te geven voor eenzelfde sneltoets. Op die manier zou het mogelijk zijn om in Word een cursieve tekst te krijgen, en in alle programma’s behalve Word diezelfde tekst zonder opmaak.

Verder kan Clavier+ de inhoud van het klembord lezen en wijzigen. Om bijvoorbeeld de geselecteerde tekst op te zoeken in Google, kun je het volgende als tekstmacro in Clavier+ gebruiken: [Ctrl+C][[http://www.google.be/search?&q=%CLIPBOARD%]].

Kortom, Clavier+ is een uitstekend programma voor wie een actie, hoe complex ook, wil koppelen aan een bepaalde sneltoets.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business