Smartphonemaker Palm heeft zichzelf te koop gezet. Het bedrijf gaat samen met investeringsbanken Goldman Sachs en Qatalyst op zoek naar potentiële kopers. Dat meldt financieel persbureau Bloomberg, dat zich beroept op betrouwbare bronnen. Diezelfde bronnen beweren dat zowel het Taiwanese HTC als het Chinese Lenovo al een bod heeft uitgebracht op Palm. Dell toonde interesse, maar […]

Advertentie

Smartphonemaker Palm heeft zichzelf te koop gezet. Het bedrijf gaat samen met investeringsbanken Goldman Sachs en Qatalyst op zoek naar potentiële kopers. Dat meldt financieel persbureau Bloomberg, dat zich beroept op betrouwbare bronnen.

Diezelfde bronnen beweren dat zowel het Taiwanese HTC als het Chinese Lenovo al een bod heeft uitgebracht op Palm. Dell toonde interesse, maar is niet overgegaan tot een concreet bod.

Vorige week doken de eerste geruchten op over een mogelijke verkoop. De beurskoers van Palm daalde daarna met 32 procent. Het bedrijf doet het al een tijdje niet zo goed, ondanks de relatief geslaagde Amerikaanse introductie van toestellen zoals de Pre en de Pixi. Recent nog toonde Palm tegenvallende kwartaalresultaten.

PDA-pionier
Palm was in de jaren ’90 een van de pioniers op de PDA-markt. Het heeft kandidaat-overnemers de WebOS-software te bieden: een mobiel besturingssysteem dat moet concurreren met ondere andere Apples iPhone OS en Android van Google.

“Op de Amerikaanse markt is Palm nog steeds een goed merk, met sterke technologie waar je wel degelijk iets mee bent”, zegt Frank He, technologieanalist bij BOC International in Hongkong. “De aandelen zijn serieus gezakt, waardoor Palm op dit moment een interessant koopje kan zijn voor bedrijven die een ommekeer willen maken en willen meespelen op de markt van mobiele besturingssystemen."