Nieuws

Mobiel betalen wordt snel populair

Het betalingsbedrijf PayPal bracht op 15 maart een applicatie uit voor de iPhone. Binnen drie weken werd het gratis programma een miljoen keer gedownload uit de App Store.

Sinds kort kun je je online PayPalrekening dus ook op je iPhone raadplegen. De applicatie kent enkele handige functies, waardoor je minder vaak een portefeuille moet meenemen. Het bedrijf is momenteel actief in 190 landen en kent 24 verschillende munteenheden.

Offline
De 81 miljoen PayPal-leden gebruiken hun virtuele rekening voornamelijk om aankopen op het internet te doen. Maar met de nieuwe applicatie kan dat nu ook offline. Zo kun je onder meer restaurantrekeningen splitsen of geld inzamelen bij je vrienden.

Telefoons tegen elkaar tikken
Dankzij de integratie van zogenaamde Bump-technologie werkt dit zeer gemakkelijk door twee telefoons, zowel iPhones als Android- en BlackBerrytoestellen, simpelweg tegen elkaar te tikken. Downloadcijfers van die toestellen zijn nog niet bekend.

Bump maakt gebruik van de bewegingssensoren in je toestel en zendt die informatie naar de cloud. Een passend algoritme filtert de informatie van telefoons over de hele wereld en kiest er de telefoon uit die dezelfde bump registreerde. Beide partijen kunnen dan de transactie bevestigen.

De ontwikkelaar van Bump verzekert dat zijn technologie veilig is, en ook PayPal geeft de nodige garanties. Zo is voor elke betaling een pincode of wachtwoord vereist.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business