Nieuws

Snelheidswinst door multicore geheugenbeheer

Wetenschappers van de universiteit van North Carolina kunnen applicaties tot twintig procent sneller laten draaien op computers met meerdere processorkernen.

Veel programmeertalen hebben als nadeel dat er enorm veel code nodig is om correct met het werkgeheugen van de computer te communiceren. Daarom hebben enkele onderzoekers uit de Amerikaanse staat North Carolina geëxperimenteerd met het exporteren van al die commando’s naar een apart proces. Dat heeft als voordeel dat je het op een aparte processorkern kan laten draaien.

Door het geheugenbeheer naar een andere kern te verplaatsen, kunnen programma’s verdergaan met andere taken, terwijl het geheugenproces de nodige bewerkingen doet. In normale omstandigheden is dat niet mogelijk en moet de applicatie wachten tot de geheugenbewerkingen klaar zijn alvorens het verder kan.

Goed voor de veiligheid
Een extra voordeel is dat er door de nieuwe techniek betere beveiliging in programma’s kan worden toegepast. Veel beveiligingsmethodes worden vaak niet eens overwogen omdat ze een te grote overhead met zich meedragen. Dat is het aantal extra bewerkingen die nodig zijn om de methode toe te passen. Door het geheugen in een apart proces te steken, zou die overhead drastisch omlaag gehaald kunnen worden.

Op 21 april wordt er in Atlanta verder over het onderzoek uitgeweid. Voorlopig zijn er nog geen plannen om de techniek op de markt te brengen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business