Nieuws

Exclusive Group kent geen crisis

De Franse IT-distributiegroep Exclusive Group kende vorig jaar een groei met 67 procent. Het bedrijf zag zijn omzet stijgen van 49 miljoen euro naar 82 miljoen euro. Exclusive schrijft zijn groei toe aan de toegevoegde waarde die het bedrijf zijn resellers biedt.

Exclusive is actief in de distributie van netwerken,beveiliging en opslag. Het bedrijf heeft contracten met een 40-tal leveranciers en bedient ongeveer 1500 resellers. Exclusive wil in de eerste plaats als belangrijkste partner werken van zijn leveranciers, en kan op die manier bijzonder veel waarde toevoegen aan de producten die het verdeelt. Exclusive staat zijn leveranciers bij in het selecteren van markten en resellers en leidt deze ook grondig op.
 
Exclusive gaat er prat op alleen te werken met topleveranciers en citeert in het persbericht over zijn resultaten van 2009 onder meer Ironport (overgenomen door Oracle), Fortinet en Data Domain (overgenomen door EMC). Vorig jaar kwam er ook firewall-leverancier Palo Alto bij, waarvan de distributie dit jaar verder uitgebreid zal worden in Europa.
 
In België is Exclusive actief door de overname in 2007 van Netdirect. Vorig jaar haalde Exclusive meer de helft van zijn omzet buiten thuisland Frankrijk. Vorig jaar verdubbelde het bedrijf ook zijn werknemersbestand van 60 naar 10 man. Dit jaar wil Exclusive extra kapitaal ophalen om zijn verdere expansie te ondersteunen.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business