Computerproducenten HP en Dell schroeven hun investeringen in de markt voor netbooks drastisch terug. De modellen met een beelddiagonaal van 10 inch zouden een te kleine winstmarge hebben. HP zou zelfs overwegen om het marksegment te verlaten en zich vanaf nu te focussen op modellen met een scherm van 11,6 inch. Ook willen ze overstappen […]


Computerproducenten HP en Dell schroeven hun investeringen in de markt voor netbooks drastisch terug. De modellen met een beelddiagonaal van 10 inch zouden een te kleine winstmarge hebben.

HP zou zelfs overwegen om het marksegment te verlaten en zich vanaf nu te focussen op modellen met een scherm van 11,6 inch. Ook willen ze overstappen op processors van AMD, omdat de Atomprocessors die in vrijwel alle minilaptops zitten een te kleine winstmarge opleveren.
 
De meeste bedrijven die onder hun eigen merk netbooks aanbieden die zijn geproduceerd door grote fabrikanten, hebben zich al teruggetrokken. Sinds de zomer van 2009 woedt er immers een prijzenoorlog in netbookland.
 
De grote concurrenten van Dell en HP zijn Acer, Asus en Samsung. Die laatste drie zouden geen plannen hebben om de netbookmarkt te verlaten. Dat meldt de website Digitimes.com, die zich baseert op bronnen bij Dell en HP.