Nieuws

TechDays binnenkort online

De Microsoft TechDays vonden de afgelopen dagen opnieuw plaats in het Metropoliscomplex in Antwerpen. In haar achtste editie is deze technische conferentie voor ontwikkelaars, IT-professionals en -studenten uitgegroeid tot het grootste event in zijn soort.

Tijdens de drie dagen durende conferentie konden bezoekers kiezen uit zo’n tachtig sessies. Naast een aantal klassieke onderwerpen zoals Windows Server 2008 R2 en virtualisatie was er dit jaar aandacht voor de nieuwigheden die er staan aan te komen.

De infrastructuurspecialisten konden zich bijspijkeren in sessies over SharePoint 2010 en Exchange 2010. Voor de ontwikkelaars was er dan weer meer informatie over .Net 4 en Silverlight 4 met Visual Studio 2010. Daarnaast was er een aantal sessies rond cloudcomputing met Windows Azure, en als primeur in België was er de nieuwe Windows Phone 7. Programmeurs leerden hoe ze daar applicaties en games voor bouwen.

Als sprekers waren er veel bekende Belgen uit de IT-sector en een schare opvallende internationale gasten.

Een absolute topper was Anders Hejlsberg. De Deen die als invloedrijke architect van ontwikkelingstalen en -tools naam gemaakt heeft, is bij Microsoft technical fellow en de chief designer van de C#-programmeertaal. En hij is een van de vaste leden van het team dat instaat voor het ontwikkelen van het .NET-framework.

Voordat Hejlsberg in 1996 naar Microsoft kwam, was hij een van de eerste werknemers van Borland. Daar was hij 27 jaar geleden de originele maker van Turbo Pascal en chief architect van de opvolger Delphi. Anders opende de conferentie voor ontwikkelaars in Antwerpen met een knappe uiteenzetting over de trends en toekomst van ontwikkelingstalen. Je kunt de sessie hier online bekijken.

Cloudcomputing
Tijdens de keynote voor IT-professionals werd uit de doeken gedaan hoe cloudcomputing een verschil kan maken in het bouwen van een Dynamic Datacenter. We zijn goed op weg naar hybride omgevingen waar de private cloud wordt aangevuld met de elasticiteit van de public cloud. Daarnaast was er een demo die liet zien hoe je als infrastructuurbeheerder een sterkere impact kan hebben op de productiviteit van je bedrijf. Ook deze keynote kun je online bekijken.

En een van mijn persoonlijke favorieten was Rafal Lukawiecki. Hij heeft het podium al gedeeld met Bill Gates en Steve Ballmer en is in staat om de meest complexe onderwerpen simpel te benaderen. Zijn specialiteiten zijn business-intelligence, datamining, IT-architectuur, beveiliging en cryptografie.

Studenten
Als onderdeel van de TechDays werd er ook een apart traject voor IT-studenten georganiseerd onder de noemer Student 2 Business. Ruim 1.300 studenten in hun laatste of voorlaatste jaar volgden sessies en konden contacten leggen met de aanwezige IT-bedrijven. Kwestie van hun kansen op stages en mogelijke tewerkstelling te verhogen.

Alle sessies zullen de komende weken beschikbaar zijn op Channel9 en TechNet Edge.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business