Telenet heeft samen met Alcatel-Lucent vandaag als eerste in de Benelux een test met een LTE-netwerk voor mobiel internet (4G) uitgevoerd. De kabelprovider wil volgende maand een opstelling op de autosnelweg E19 tussen Mechelen-Noord en Mechelen-Zuid uitproberen. Veel details over de resultaten worden nog niet vrijgegeven, maar volgens Telenet ligt de mobiele snelheid op minstens […]

Advertentie

Telenet heeft samen met Alcatel-Lucent vandaag als eerste in de Benelux een test met een LTE-netwerk voor mobiel internet (4G) uitgevoerd. De kabelprovider wil volgende maand een opstelling op de autosnelweg E19 tussen Mechelen-Noord en Mechelen-Zuid uitproberen.

Veel details over de resultaten worden nog niet vrijgegeven, maar volgens Telenet ligt de mobiele snelheid op minstens 20 Mbps. Een screenshot van het bedrijf toont een resultaat van 32,09 Mbps met een upload van 6.025 Kbps.

Telenet doet eerste LTE test

Op de eerste toestellen met LTE of de uitrol van een volwaardig 4G-netwerk is het voorlopig nog wachten. De nieuwe technologie moet vooral zware mobiele internettoepassingen mogelijk maken, zoals online gaming en video-on-demand.

Pieterjan Van Leemputten schrijft over de Belgische telecommarkt en volgt de grote telefoonmakers. Hij onderscheidt zin en onzin over sociale media, wat vooral zijn buitensporig facebookgedrag moet verantwoorden. Daarnaast verdiept hij zich af en toe in privacy en beveiliging.