Je kunt uit te voeren taken wel op briefjes noteren en die vervolgens op je monitor of op je systeemkast kleven, maar iQ-Notes reikt een elegantere en efficiëntere oplossing aan: digitale kleefbriefjes. Zo’n ‘kleefbriefje’ aanmaken is niet moeilijker dan het pictogram van iQ-Notes in de Windowstaakbalk aanklikken. Er verschijnt dan een Kladblok-achtig venster waar je […]


Je kunt uit te voeren taken wel op briefjes noteren en die vervolgens op je monitor of op je systeemkast kleven, maar iQ-Notes reikt een elegantere en efficiëntere oplossing aan: digitale kleefbriefjes.

Zo’n ‘kleefbriefje’ aanmaken is niet moeilijker dan het pictogram van iQ-Notes in de Windowstaakbalk aanklikken. Er verschijnt dan een Kladblok-achtig venster waar je een omschrijving van de uit te voeren taak invult. Via een knoppenbalk kun je niet alleen de kleur van het kleefbriefje aanpassen, je kunt er ook een tijdstip en een alarm aan koppelen – waarbij je zelf het wav’je kiest dat je dan te horen wilt krijgen.

[download_file]


Zoekfunctie
Zo’n kleefbriefje verschijnt dan op je bureaublad op het ingestelde tijdstip. Maar je kunt het ook permanent zichtbaar maken, of het komt alleen op commando naar boven. Handig is ook de zoekfunctie waarmee je snel alle berichtjes die een specifieke term bevatten tevoorschijn haalt.

Een ingebouwde beheermodule zorgt er bovendien voor dat je nooit het overzicht over al je kleefbriefjes verliest: zo kun je bijvoorbeeld een lijst met alle taken opvragen, netjes gesorteerd op onderwerp of op datum.

Synchroniseren en beschermen
Verder is het ook mogelijk je berichtgeving te synchroniseren met een FTP-server, zodat je altijd over een back-up beschikt mocht je systeem ooit crashen.

Kleefbriefjes kun je ten slotte ook afschermen met een wachtwoord, als e-mail verzenden of zelfs over het netwerk versturen. Hoewel deze laatste optie zich niet zo makkelijk laat aansturen.