Nieuws

Apple aangeklaagd voor multitouch

Een Taiwanese chipmaker klaagt Apple aan over het gebruik van multitouchtechnologie in producten zoals de iPod, iPhone en de iPad. Het bedrijf zou zelf een patent daarop hebben.

Het gaat om Elan Microelectronics, dat een klacht heeft ingediend bij de International Trade Commission (ITC) in de VS. Daarin beschuldigt het Apple van het schenden van een van zijn patenten. Dat patent dekt “aanraakgevoelige inputtoestellen met de mogelijkheid om tegelijkertijd twee of meerdere vingers te detecteren”.

Apple zou met de iPhone, iPod Touch, MacBook en de Magic Mouse patent 5.825.352 schenden. Ook de iPad die in de VS vanaf dit weekend te koop is, valt hieronder. Elan heeft de ITC daarom gevraagd om de import van alle vijf toestellen in de VS te blokkeren.

Volgens Elan gaat het om een fundamenteel patent voor het detecteren van meerdere vingers. In 2008 haalde het bedrijf in de VS al zijn gelijk tegen Synaptics, waarna laatstgenoemde een licentiedeal moest aangaan voor zijn producten. Apple geeft momenteel geen commentaar op de zaak.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business