Nieuws

Wil Oracle meer direct verkopen?

In de Verenigde Staten is het debat opgelaaid over wat Oracle van plan is met zijn partnerstrategie na de overname van Sun Microsystems. Een aantal opmerkingen die topmanagers van Oracle vorige week maakten, geven alvast weinig hoop.

CEO Larry Ellison liet zich tijdens een gesprek met analisten ontvallen dat de nieuwe software van Oracle het beste verkocht kan worden op de oude manier, “direct, wat nog steeds de meest populaire manier is.” Het gaat om software die helemaal cloud-ready is, en volgens Oracle dus het makkelijkste rechtstreeks te verkopen.
 
Mede-president Charles Phillips voegde er nog aan toe dat er vanaf dit kwartaal al meer direct verkocht zal worden, met name bij grote klanten. Volgens Phillips moeten partners van Oracle zich richten op het vinden van nieuwe business, de bestaande klanten kunnen het beste door Oracle zelf behandeld worden.
 
Value added resellers in de Verenigde Staten zijn verder ook verontrust door de aankondiging dat de bonussen van sales mensen bij Oracle niet meer gebaseerd zullen zijn op omzet, maar op marge. Dat lijkt verder de deur open te zetten voor directe verkoop.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business