Nieuws

'Android gaat splitsen en minderen'

Google gaat de ontwikkeling van Android anders aanpakken. Volgens bronnen van de website Engadget zullen delen van het besturingssysteem apart te downloaden zijn. Dat moet fragmentatie tegengaan.

De aanpak lijkt op het eerste gezicht vreemd, maar houdt wel degelijk steek. Google heeft in een hoog tempo nieuwe versies van Android uitgebracht, waardoor er één jaar na de lancering al vier versies circuleren (1.5, 1.6, 2.0 en 2.1).

Dat maakt het voor de ontwikkelaars echter niet makkelijk. Oude versies ondersteunen namelijk niet alle mogelijkheden, terwijl de toestellen met pakweg versie 1.6 nog lang niet zijn afgeschreven. Bovendien is het afhankelijk van toestel en operator of je telefoon een update krijgt.

Splitsen
Daarom gaat Google het roer omgooien. Volgens Engadget zullen nieuwe versies in een lager tempo worden uitgebracht. Daarnaast worden bepaalde onderdelen van Android apart beschikbaar in de Android Market. Op die manier kunnen gebruikers zelf kiezen, los van hun operator, of ze bepaalde onderdelen willen updaten. Iets wat nu al gebeurt voor Google Maps.

Het proces zou worden doorgevoerd tussen de volgende versie van Android (codenaam Froyo) en de daaropvolgende versie Gingerbread.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business