Nieuws

Avnet neemt Bell Micro over

De consolidatieslag in de distributiesector gaat onverminderd door. Value add distributeur Avnet neemt zijn sectorgenoot Bell Micro over. De deal schat de waarde van Bell Micro in op een kleine 600 miljoen euro.

De overname van Bell Micro door Avnet moet binnen twee maanden afgerond zijn. De raden van bestuur van beide bedrijven zijn het al eens over de overname, maar ook de aandeelhouders van Bell Micro moeten nog met de deal instemmen. Avnet betaalt 250 miljoen dollar in cash voor de overname, maar neemt ook voor meer dan 300 miljoen schulden over.
 
Bell Micro en Avnet zijn allebei in België aanwezig. Bell Micro is gevestigd in Mechelen, Avnet in Diegem. In het gamma van Bell Micro België zitten onder meer storage en servers van IBM, storage van Brocade en servers en storage van NEC.
 
Avnet specialiseert zich onder meer in document management, security en data centers. Gevoerde merken zijn onder meer Intel, Wyse, Fujitsu, Kodak, Panasonic en RSA.
 
In een persbericht wijst CEO Roy Vallee van Avnet op de complementariteit van het aanbod van beide distributeurs. Hij heeft het met name over de sterkte van Bell Micro in de verdeling van harde schijven. Oprichter en CEO Don Bell van Bell Micro zegt dat de aandeelhouders van Bell Micro een goede zaak doen met de overname. Hij denkt dat de financiële sterkte van Avnet het makkelijker zal maken om nieuwe technologieën wereldwijd te verdelen.
 
In zijn laatste boekjaar haalde Avnet een omzet van 16 miljard dollar, Bell Micro is met zijn drie miljard op jaarbasis een stuk kleiner.
Met deze overname zet de consolidatie op internationaal vlak zich verder. De laatste grote overname in de internationale distributiemarkt was de acquisitie van Logix door Arrow, die begin dit jaar zijn culminatie vond in het verdwijnen van de naam Logix. Ook op lokaal vlak waren er de laatste tijd tal van overnames, waarvan die van value add distributeur Source door Tech Data de meest opvallende was.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business