Adobe voegt een nieuwe uitbreiding toe aan zijn platform Acrobat.com. Gebruikers kunnen online samenwerken aan documenten in virtuele werkruimtes. Adobe zet zo zijn offensief op de markt van online samenwerkingstools voort. De nieuwe workspaces mikken op teams die op verschillende locaties aan hetzelfde project werken. Zo’n werkruimte ziet er niet anders uit dan de individuele […]

Advertentie

Adobe voegt een nieuwe uitbreiding toe aan zijn platform Acrobat.com. Gebruikers kunnen online samenwerken aan documenten in virtuele werkruimtes. Adobe zet zo zijn offensief op de markt van online samenwerkingstools voort.

De nieuwe workspaces mikken op teams die op verschillende locaties aan hetzelfde project werken. Zo’n werkruimte ziet er niet anders uit dan de individuele bestandenverzameling van een gebruiker, en gedraagt zich ook zo. Het verschil is dat de auteur van een document andere beheerders kan aanduiden die mee kunnen beslissen over wat er op die plek bewaard wordt.

Bestanden en gebruikers beheren
Er kan ook voor elk bestand afzonderlijk ingesteld worden wat iedereen ziet en mag doen. Je kunt bepaalde gebruikers dus toegang geven om wijzigingen aan te brengen in een bestand, en anderen toelaten om het alleen maar te bekijken.

Workspace bij Acrobat.com

Op Acrobat.com kunnen gebruikers elk bestand dat ze maar willen in de online opslagruimte dumpen. Tekstdocumenten, spreadsheets en pdf-bestanden worden geopend met de online viewers en editors van Adobe. De maximumgrootte is momenteel nog beperkt tot 100 MB per bestand, maar volgens Adobe zal deze beperking in een toekomstige update aangepast worden.

Beperkt tot één werkruimte
Gebruikers van de gratis versie van Acrobat.com kunnen slechts één workspace aanmaken, maar ze kunnen wel uitgenodigd worden voor ruimtes van andere gebruikers. Betalende Premium Basic-gebruikers kunnen tot twintig werkruimtes maken. En wie op Premium Plus heeft ingetekend, kan er oneindig veel aanmaken.

Een ander nadeel is dat de workspaces alleen maar bekeken en gemodereerd kunnen worden vanaf de website, terwijl Adobe toch een mobiele applicatie heeft voor Acrobat.com. Rick Treitman, productmanager voor Acrobat.com, zegt evenwel aan de collega’s van CNet dat deze tekortkoming heel snel wordt aangepakt.

Advertentie