De Chinese netwerkfabrikant Huawei heeft in Las Vegas een LTE-netwerk met een snelheid van 1,2 gigabit per seconde getoond. Een nieuw record voor een LTE- ofwel 4G-netwerk. De demonstratie hiervan werd gedaan op de CTIA Wireless-beurs die momenteel in de VS aan de gang is. Met de hoge snelheid gaat Huawei een vijfde hoger dan […]

Advertentie

De Chinese netwerkfabrikant Huawei heeft in Las Vegas een LTE-netwerk met een snelheid van 1,2 gigabit per seconde getoond. Een nieuw record voor een LTE- ofwel 4G-netwerk.

De demonstratie hiervan werd gedaan op de CTIA Wireless-beurs die momenteel in de VS aan de gang is. Met de hoge snelheid gaat Huawei een vijfde hoger dan de draadloze gigabitverbinding waar Ericsson slechts een maand geleden mee uitpakte.

Huawei is momenteel betrokken in de uitrol van zestig LTE-netwerken wereldwijd, waarvan vier commerciële netwerken.

LTE, dus ook wel 4G genoemd, heeft veel meer mobiele bandbreedte dan momenteel met 3G het geval is. Dat kan er op lange termijn voor zorgen dat je bijvoorbeeld films kunt streamen vanuit de auto.

Al moet daar wel bij gezegd worden dat het record van 1,2 Gbps alleen onder optimale omstandigheden plaatsvindt. In een stadsomgeving of een netwerk waar enkele duizenden gebruikers tegelijkertijd verbinding maken, zal de werkelijke snelheid een stuk lager liggen.

Pieterjan Van Leemputten schrijft over de Belgische telecommarkt en volgt de grote telefoonmakers. Hij onderscheidt zin en onzin over sociale media, wat vooral zijn buitensporig facebookgedrag moet verantwoorden. Daarnaast verdiept hij zich af en toe in privacy en beveiliging.