Nieuws

Canalys kraait niet te vroeg victorie

De IT-sector mag niet te snel denken dat 2010 een makkelijk jaar wordt. In een recent rapport waarschuwt het gespecialiseerde onderzoeksbureau Canalys dat er geen garantie is op een langdurig herstel.

Canalys wijst er op dat iedereen momenteel heel positief ingesteld is omdat het vierde kwartaal van vorig jaar zo goed liep, en ook het eerste kwartaal van dit jaar kwam goed op gang. Nu het einde van het eerste kwartaal nadert, begint echter meer twijfel te sluipen in dat optimisme. Canalys wijst op het gevaar van hoger wordende intresten, de onzekere economische situatie in landen als Griekenland, Spanje en Italië en de prijsverhogingen die er kunnen komen omwille van de stijgende dollarkoers.
 
Factoren die de omzet gunstig zullen beïnvloeden zijn onder meer de relatieve populariteit van Windows 7 dat volgens Canalys de komende achttien maanden een vervangingscyclus bij bedrijven op gang zal houden, terwijl ook upgrades aan de netwerkinfrastructuur en activiteiten rond het datacenter de winkel draaiende zullen houden.
 
Canalys raadt de vendors aan de markt verder te blijven stimuleren met extra kredieten en goedkope of gratis financiering. Want dat zijn de middelen die volgens Canalys ook in 2009 de crisis voor een deel verzacht hebben.
 
Canalys wijst er ook nog op dat het vooral distributeurs en resellers zijn die hun kostenstructuur goed aangepakt hebben die relatief ongeschonden door de crisis van 2009 geraakt zijn.
 
In de volgende editie van IT Reseller, die op 23 april verschijnt, publeren we een uitgebreid interview met analist Alastair Edwards van Canalys.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business