Nieuws

Google ontdekt bug in Outlook-extensie

Google heeft een bug ontdekt in zijn synchronisatiesoftware Google Apps Sync voor Microsoft Outlook. Door de bug blijven sommige mails gewoon op de server staan, zonder op te duiken in Outlook. Hierdoor missen gebruikers mails die misschien belangrijk zijn.

Door de bug moeten gebruikers regelmatig naar de webinterface van Gmail surfen om zeker te zijn dat ze geen boodschappen missen. Het probleem treedt vooral op bij mensen die hun e-mail al een paar dagen niet hebben geraadpleegd.

Google gaf de bug op 12 maart toe en beloofde een oplossing voor het einde van vorige week. Die oplossing kwam er uiteindelijk niet. Naar alle verwachting komt Google vandaag, woensdag, met een oplossing.

Als Google het probleem aan de serverkant heeft opgelost, gaat het een automatische update uitsturen die de mailboxen opnieuw synchroniseert. Dan zouden alle berichten wel in Outlook moeten verschijnen.

Volgens Google kregen de Apps-servers begin maart met het probleem te maken. Al wijzen gebruikers op de Google-blog er fijntjes op dat ze het probleem al in februari gemeld hebben. Andere meldingen gaan verder terug, tot juli vorig jaar zelfs.

Google lanceerde de synchronisatiesoftware Google Apps Sync in juni vorig jaar. De Outlook-plug-in synchroniseert met de e-mail-, agenda- en adresboektoepassingen van Gmail.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business