Bijna de helft van de gsm-gebruikers wisselt zijn mobiele telefoon na amper één jaar in voor een nieuw exemplaar. Volgens geheugenspecialist Kingston gaan hierdoor duizenden waardevolle bestanden verloren. Resellers kunnen de gebruiker een dienst bewijzen door hem een uitbreidingsgeheugen te verkopen.   Volgens een onderzoek van Kingston Technology wisselen 43 procent van de gebruikers elke […]

Advertentie

Bijna de helft van de gsm-gebruikers wisselt zijn mobiele telefoon na amper één jaar in voor een nieuw exemplaar. Volgens geheugenspecialist Kingston gaan hierdoor duizenden waardevolle bestanden verloren. Resellers kunnen de gebruiker een dienst bewijzen door hem een uitbreidingsgeheugen te verkopen.
 
Volgens een onderzoek van Kingston Technology wisselen 43 procent van de gebruikers elke 12 tot 18 maanden van toestel. 12 procent geeft toe dit zelfs elk half jaar te doen. Deze ‘upgrade crisis’ verhoogt de aandacht voor uitbreidingsgeheugen, waarmee men op een eenvoudige manier gegevens van oude naar nieuwe toestellen kan overzetten. Gartner schat dat in 2010 60% van de mobiele toestellen uitgerust is met een flash card slot. Meer dan een derde van de respondenten zegt al gebruik te maken van de geheugenkaarten die bij hun mobiel toestel geleverd worden. Om waardevolle data niet te verliezen waarschuwt Kingston Technology echter dat er nog veel te weinig gebruik gemaakt wordt van extra geheugen.

Daar komt nog bij dat veel telefoons, dankzij de versnelde convergentie, nu ook over camera’s van hoge kwaliteit beschikken, net als de mogelijkheid om MP3’s en video’s te downloaden en te bekijken. Omdat voor dit soort mogelijkheden veel geheugen nodig is, wordt uitbreidingsgeheugen belangrijker dan ooit. Hierdoor kunnen gsm-gebruikers namelijk een back-up maken van hun bestanden op een eenvoudige en betrouwbare manier. Uit het onderzoek dat Kingston liet uitvoeren blijkt echter dat meer dan 60 procent van de GSM-gebruikers nooit een back-up maakt van zijn gegevens. Meer dan 40 procent moet regelmatig noodgedwongen bestanden wissen wegens gebrek aan geheugen.
  
Sibyl Jacob, business development manager voor België en Luxemburg bij Kingston Technology, zegt: “Omdat mobiele toestellen steeds sneller worden ingeruild voor een nieuwer model, is het evident dat foto’s, muziek, contacten en andere gegevens achterblijven op afgedankte toestellen,” zegt business development manager Sibyl Jacob van Kingston. “Daar komt nog bij dat de nieuwste telefoons een hogere opslagcapaciteit nodig hebben om de kwalitatief hoogstaande applicaties te kunnen draaien.”
 
“De eenvoudigste en meest efficiënte manier om gegevens naar een nieuw toestel over te zetten en te verzekeren dat er voldoende geheugen beschikbaar is voor de verschillende applicaties, is door gebruik te maken van uitbreidingsgeheugen. Op Flash gebaseerde storage is echt de enige manier om de ‘upgrade crisis’ te omzeilen”, vervolgt Sibyl Jacob.
 
Om mogelijke kopzorgen te vermijden die voortkomen uit de ‘upgrade crisis’, is het belangrijk om een geheugenkaart met de geschikte capaciteit te kiezen. Kingston stelde een overzicht op dat zowel voor de gebruiker als voor de reseller een nuttig hulpmiddel kan zijn. Om het uitwisselen van data tussen mobiele apparaten gemakkelijker te maken, biedt Kingston Technology de MobileLite Reader aan, een compacte en draagbare geheugenkaartlezer.