Nieuws

Netwerk switches maakten goede beurt in vierde kwartaal

De wereldwijde markt voor switches voor bedrijfsnetwerken kende in het vierde kwartaal van vorig jaar een herleving. Ten opzichte van het derde kwartaal was er een groei met ruim 15 procent. Ten opzichte met een jaar eerder was er wel een achteruitgang met zes procent. Dat blijkt uit cijfers van het onderzoeksbureau Canalys.

Canalys berekende ook dat Cisco marktaandeel aan het verliezen is. Het bedrijf zag zijn marktaandeel achteruitgaan van ruim 72 procent naar 68 procent. HP profiteert daar het meeste van. Het zag zijn marktaandeel ruim twee procent stijgen, van 5,8 procent naar acht procent. Ook 3Com ging vooruit, van 3,8 naar 4,8 procent. Door de overname van 3Com door HP, zal het totale marktaandeel van HP vanaf dit jaar een stuk boven de tien procent uitkomen.
 
Ondanks het niet zo slechte vierde kwartaal, bleef 2009 een heel moeilijk jaar voor netwerkenbedrijven. De totale markt voor netwerkswitches voor grote bedrijven ging er met bijna vijftien procent op achteruit.
 
Analist Alex Smith van Canalys verwacht dat 2010 beter zal zijn dan 2009, maar hij vermoedt dat 2009 van een grotere terugval gered werd door allerlei financieringsschema’s van de leveranciers. Dit jaar zouden er nieuwe investeringen moeten komen, onder meer omwille van de vervanging van verouderende infrastructuren.
 
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business