Google is samen met een aantal telecombedrijven bijna klaar met een snelle internetkabel tussen de VS en Japan. Die moet de bandbreedte tussen de twee landen met een vijfde verhogen. Bovendien geeft het Google een eigen lijn naar Azië. Het project kost driehonderd miljoen dollar en wordt sinds 2008 uitgevoerd door het Unity Consortium, waarin […]

Advertentie

Google is samen met een aantal telecombedrijven bijna klaar met een snelle internetkabel tussen de VS en Japan. Die moet de bandbreedte tussen de twee landen met een vijfde verhogen. Bovendien geeft het Google een eigen lijn naar Azië.

Het project kost driehonderd miljoen dollar en wordt sinds 2008 uitgevoerd door het Unity Consortium, waarin naast de zoekgigant nog de bedrijven SingTel, KDDI en Bharti Airtel zitten. Aziatische surfers zullen in de komende maanden geleidelijk aan een sneller internet merken.

De kabel loopt via de Stille Oceaan en kan een snelheid halen tot 7,68 terabit per seconde. Hoeveel Google concreet heeft bijgedragen aan het project is niet bekend, maar het bedrijf mag twintig procent van de bandbreedte gebruiken. Dat is in geen geval overbodig, want de zoekgigant is een van de grootste bandbreedteverbruikers ter wereld.

Advertentie