Het nieuwe mobiele besturingssysteem Windows Phone 7 zal niet toestaan dat applicaties van externe ontwikkelaars op de achtergrond blijven draaien. Net zoals bij de iPhone kunnen enkel programma’s van de fabrikant zelf tegelijkertijd gebruikt worden. “Het kan zijn dat we die functie op termijn implementeren, maar om een lange batterijduur en een goede gebruikerservaring te […]

Advertentie

Het nieuwe mobiele besturingssysteem Windows Phone 7 zal niet toestaan dat applicaties van externe ontwikkelaars op de achtergrond blijven draaien. Net zoals bij de iPhone kunnen enkel programma’s van de fabrikant zelf tegelijkertijd gebruikt worden.

“Het kan zijn dat we die functie op termijn implementeren, maar om een lange batterijduur en een goede gebruikerservaring te garanderen focussen we ons eerst op de essentie”, vertelt Charlie Kindel, manager van Microsofts Windows Phone App Platform, aan een journalist van Wired.com.

Push-notifications
Als compromis koos Microsoft, net als Apple, voor pushmeldingen. Hiermee kunnen applicaties zonder actief te zijn jou via berichten op het homescherm op de hoogte houden van veranderingen.

Concurrenten Google met Android en Palm met WebOS ondersteunen trouwens wel multitasking.

Kopiëren en plakken
Ook tekst kopiëren en plakken tussen verschillende programma’s zal op een telefoon met Phone 7 niet mogelijk zijn. Dat maakte Microsoft bekend op zijn Mix10-conferentie, die momenteel in Las Vegas aan de gang is.

Het ironische is dat je met de verguisde voorganger van Windows Phone 7, Windows Mobile, wel tekst kon kopiëren en plakken. Eerst was dit met Apples iPhone ook niet mogelijk, maar daar werd later met een update een mouw aangepast.

Advertentie