Dell klaagt vijf lcd-producenten aan wegens prijsafspraken. De Aziatische leveranciers van schermen zouden zo de prijs kunstmatig hooghouden. De Amerikaanse computerproducent heeft een klacht ingediend tegen Hitachi, Sharp, Toshiba, HannStar en Seiko. Een rechtbank in San Francisco gaat zich uitspreken over de kwestie. Het is niet duidelijk welke schadevergoeding Dell wil krijgen met de rechtszaak. […]

Advertentie

Dell klaagt vijf lcd-producenten aan wegens prijsafspraken. De Aziatische leveranciers van schermen zouden zo de prijs kunstmatig hooghouden.

De Amerikaanse computerproducent heeft een klacht ingediend tegen Hitachi, Sharp, Toshiba, HannStar en Seiko. Een rechtbank in San Francisco gaat zich uitspreken over de kwestie.

Het is niet duidelijk welke schadevergoeding Dell wil krijgen met de rechtszaak. De computerbouwer is ook niet de eerste die de prijsafspraken van lcd-makers aan de kaak stelt. Eerder zijn de Amerikaanse telecomreus AT&T en de Finse telefoonmaker Nokia al naar de rechter gestapt.

Hitachi en Sharp hebben in het verleden trouwens al schuld bekend aan prijsafspraken voor leveringen aan onder andere Dell, Apple en Motorola.

Advertentie