Bill Gates is zijn plaats als rijkste man ter wereld kwijt. De oprichter van Microsoft moet op de lijst van het zakenblad Forbes zijn titel afstaan aan Carlos Slim, een zeventigjarige Mexicaanse telecomgigant. Volgens de prestigieuze lijst van Forbes heeft Gates een vermogen van 53 miljard dollar. Slim komt daar net bovenuit met 53,5 miljard dollar. […]

Advertentie

Bill Gates is zijn plaats als rijkste man ter wereld kwijt. De oprichter van Microsoft moet op de lijst van het zakenblad Forbes zijn titel afstaan aan Carlos Slim, een zeventigjarige Mexicaanse telecomgigant.

Volgens de prestigieuze lijst van Forbes heeft Gates een vermogen van 53 miljard dollar. Slim komt daar net bovenuit met 53,5 miljard dollar. Op de derde plaats staat belegger Warren Buffet.

Gates is al eerder van de troon gestoten. Zo mocht Buffet zich in 2008 al eens de rijkste man noemen op de lijst van Forbes. Van Carlos Slim werd in 2007 al eens gezegd dat hij in absolute cijfers de rijkste zou zijn. Maar het is de eerste keer dat ook Forbes hem die titel toekent.

Andere IT-giganten
Verder op de lijst vinden we Larry Ellison van Oracle. Met een vermogen van 28 miljard dollar is hij de zesde rijkste man ter wereld.

Het Google-duo Larry Page en Sergey Brin neemt een gedeelde 24e plaats in, met elk 17, 5 miljard. Dat is hoger dan Steve Ballmer van Microsoft (33e met 14,5 miljard) en Michael Dell (37e met 13,5 miljard dollar).

Advertentie