Reader, de pdf-lezer van Adobe, is het programma dat het vaakst onder vuur wordt genomen door verspreiders van malware. Dat blijkt uit een onderzoek van beveiligingsbedrijf F-Secure. Wie nogal slordig omspringt met installeren van beveiligingspatches voor de veelgebruikte Adobe Reader, zal na het bekijken van onderstaande grafiek van F-Secure voortaan allicht iets sneller in actie […]

Advertentie

Reader, de pdf-lezer van Adobe, is het programma dat het vaakst onder vuur wordt genomen door verspreiders van malware. Dat blijkt uit een onderzoek van beveiligingsbedrijf F-Secure.

Wie nogal slordig omspringt met installeren van beveiligingspatches voor de veelgebruikte Adobe Reader, zal na het bekijken van onderstaande grafiek van F-Secure voortaan allicht iets sneller in actie schieten.

F-Secure heeft onderzoek gedaan naar welke programma’s geviseerd worden in aanvallen van malwareverspreiders.

Adobe Reader is de voorbije drie jaar de Microsoft Office-pakketten Word, Excel en PowerPoint voorbijgestoken, zelfs al is deze software op grotere schaal aanwezig op computers.

In 2008 werden er 1.968 kwaadaardige malwarebestanden ontdekt. Een jaar later waren dat er 2.195. Geen geweldige toename, maar het percentage dat Adobesoftware onder vuur neemt, steeg aanzienlijk.

De eerste twee maanden van 2010 waren goed voor 895 bestanden. Als die trend wordt verdergezet, zal het aantal tegen het einde van het jaar meer dan verdubbeld zijn ten opzichte van 2009.

Advertentie