Nieuws

België in top 10 snel internet

België staat op de achtste plaats in de wereldrangschikking qua snelheid van breedbandverbindingen.

Vooral Aziatische landen scoren goed wanneer het op snel internet aankomt. Dat bleek onlangs nog maar eens uit een rapport dat werd gepubliceerd door het Amerikaanse Akamai Technologies. Naar aloude gewoonte heeft Azië en vooral Zuid-Korea voorsprong op vlak van hogesnelheidsinternet.

Zuid-Korea blijft van alle landen wereldwijd ook het land dat het snelst zijn gemiddelde binnenlandse internetsnelheid weet te optimaliseren.

Verdienstelijk
België scoort verdienstelijk op een achtste plaats met 31% van de connecties die sneller zijn dan 5 Mbps (megabit per seconde). 29% van die Belgische internetverbindingen haalt snelheden tussen 5 en 10 Mbps, maar slechts 2% van de verbindingen scoort beter dan dat.

Nederland scoort op een zevende plaats met 35% van de aansluitingen die sneller zijn dan 5 Mbps. Zuid-Korea en Japan voeren de ranglijst aan, voor de verrassende derde Roemenië.

Opvallend detail: deze cijfers dateren van voor de aankondigingen van Belgacom en Telenet. Beide leden van het Belgische duopolie gaan hun snelheden en limieten gevoelig verhogen in de loop van de eerste helft van 2010. Meer snelheid en een hogere limiet voor dezelfde prijs, klinkt hun devies.

Tenzij topspelers in de andere landen een gelijkaardig initiatief ondernemen, zou België dus best nog enkele plaatsen kunnen stijgen op deze rangschikking. Maar als de breedbandlimieten zouden worden meegeteld, zou het plaatje er wellicht minder rooskleurig uitzien.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business