Nieuws

Apple verlaagt lidgeld voor ontwikkelaars

Als je altijd al geïnteresseerd was in de status van officiële Apple-ontwikkelaar maar je durfde nooit de grote stap te zetten, dan is dit het moment.

Apple maakt zijn Mac Developer Program een heel stuk goedkoper: voor maar 99 dollar per jaar mag je jezelf officieel Apple-ontwikkelaar noemen. In het verleden kon je enkel deelnemen aan het programma door Apple Developer Connection (ADC) aan te schaffen. Voor het Select-pakket was je toen 499 dollar kwijt, het Premier-pakket maakte je 3.499 dollar armer.

Waarom die plotse ommekeer? Volgens Apple is dit een antwoord op de stijgende populariteit van het iPhone Developer-programma, dat ook maar 99 dollar per jaar kost. Daar komt bij dat iPhone-applicaties in de toekomst ook op andere Apple-hardware kunnen draaien, zoals de iPad.

ADC-leden behouden hun rechten en privileges tot het einde van hun lidmaatschap. Na die datum kun je als ontwikkelaar overschakelen op het nieuwe programma. Als je jezelf inschreef of je ADC-lidmaatschap hernieuwde voor 1 februari, stuur je Apple een e-mail om een eventuele terugbetaling te bespreken.

Onduidelijke veranderingen
Het is echter onduidelijk wat er precies verandert aan dit nieuwe programma, of welke voordelen al dan niet geschrapt worden. Wat niet verandert zijn de registratievoorwaarden: je moet 18 jaar of ouder zijn om deel te nemen aan het programma. Je kunt ook nog steeds registreren als individu of als bedrijf.

Apple zelf verwoordt het zo: “In navolging van het succesvolle iPhone Developer-programma lanceren we nu het Mac Developer-programma. Zo willen we onze leden beter technisch bronmateriaal en ondersteuning bieden. Ze krijgen toegang tot experimentele software, ontwikkelaarsfora en veel meer. En dat voor maar 99 dollar per jaar. Het aantal ontwikkelaars stijgt voortdurend en we werken hard om ze alles te geven wat ze nodig hebben om innovatieve applicaties te maken voor het iPhone OS en Mac OS X.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business