Nieuws

Oude applicaties werken niet op Windows Phone 7

Microsoft bevestigt dat applicaties voor Windows Mobile 6.5 (en ouder) niet zullen werken op telefoons met diens opvolger, Windows Phone 7. Een breuk met het verleden is nodig om met een schone lei te kunnen beginnen.

Dit nieuws wordt bevestigd door Charlie Kindel. Hij is, let wel, Microsoft Partner Group Program Manager voor Windows Phone Application Platform & Developer Experience. (Wat die titel precies inhoudt, weten we helaas niet.)

“Om de geweldige gebruikservaringen van de Windows Phone 7-serie mogelijk te maken, moesten we een breuk maken met het verleden", zegt Kindel. "Om tegemoet te komen aan wat ontwikkelaars verwachten op het ontwikkelplatform, moesten we de manier veranderen waarop telefoonapplicaties worden geschreven. Een van de resultaten daarvan is dat oude Windows Mobile-applicaties niet zullen draaien op Windows Phone 7 Series.”

Wel zegt Kindel dat Microsoft de fabrikanten van telefoons met Windows Mobile 6.5 blijft ondersteunen. “Het is niet alsof de ene lijn stopt zodra de andere begint.”

Silverlight en XNA
Verder bevestigt hij dat Silverlight en XNA (een ontwikkelomgeving voor games) de sleutel worden voor het ontwikkelen van applicaties op Windows Phone 7. Zo zei Steve Ballmer tijdens de lancering van Windows Phone 7 vorige maand al dat elke .Net-ontwikkelaar in principe een Windows Phone 7-ontwikkelaar is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business