Nieuws

Jongere heeft lak aan bedrijfsregels

Meer dan de helft van de jongere werknemers is niet geneigd om zich te houden aan de bedrijfsregels rond sms’en en andere technologische snufjes.

Jongeren willen hun eigen apparatuur en applicaties gebruiken. Zelfs als het van de werkgevers niet mag, zoeken ze manieren om deze software toch op hun pc van het werk te installeren. Dat zegt onderzoek van Accenture.

Netwerksites en alternatieve downloads
Vooral sociaalnetwerksites zoals Facebook en LinkedIn worden gebruikt terwijl het eigenlijk van de baas niet mag. Zo’n 28 procent van de bevraagde jongeren waagt zich hieraan.

[related_article id=”158578″]

Een op acht houdt zich bezig met online applicaties die de werkgever niet toestaat. Wanneer jongeren vinden dat de aanwezige technologie niet aan hun wensen voldoet, gaan ze immers online op zoek naar alternatieve downloads, aldus de onderzoekers.

Ook over hun privacy op het web zijn werkende jongeren weinig bekommerd. Een op vier zegt dat ze vrijuit over zichzelf en hun vrienden schrijven. Een op zes ziet er geen graten in details over hun leven online te gooien. (ks)

> Helft werkgevers bant Facebook en Twitter

> Doet Facebook minder hard werken?

> Zo wis je al je computergeheimpjes

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business