Nieuws

Microsoft lanceert identiteitsbeschermer

Microsoft heeft op de Amerikaanse RSA-beveiligingsbijeenkomst Forefront Identity Manager 2010 voorgesteld. Die software regelt het identiteitsbeheer binnen de IT-omgeving en biedt gebruikers een zelfhulpportaal voor IT-rechten.

Forefront Identity Manager 2010 is een onderdeel van Microsofts Business Ready Security Strategy. Die probeert om bedrijven te helpen de IT-risico’s te beheren en werknemers meer beslissingsbevoegdheid te geven. De software zou ook een veiliger toegang toelaten tot zowel on-site als cloud-toepassingen vanaf elke locatie en vanaf elk toestel.

Volgens Microsoft zelf kan Forefront een boel kosten vermijden, omdat het identiteitsbeheer zodanig vereenvoudigd werd. Gebruikers kunnen zichzelf immers grotendeels verder helpen en administrators krijgen meer middelen om opdrachten te automatiseren.

[related_article id=”161452″]

Nog meer Forefront
Microsoft heeft ook een preview vrijgegeven van de cryptografische technologie U-Prove. Die beschermt gebruikers terwijl ze online diensten gebruiken. Het bedrijf heeft ook delen van de cryptografische specificatie achter U-Prove vrijgegeven onder de Open Specification Promise. Er worden ook openbron-ontwikkeltools vrijgeveven in een C#- en een Java-versie.

Eerder deze week lanceerde Microsoft al Forefront Protection 2010 antimalware voor Exchange. Die zou slechts één op 250.000 spamberichten doorlaten. Een ander onderdeel van Forefront, namelijk Endpoint Protection 2010, wordt uitgesteld tot de tweede helft van dit jaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business