Nieuws

Cebit 2010: Duitser dan ooit

Met iets minder exposanten uit net iets minder landen dan vorig jaar wordt deze Cebit alvast niet de zwaluw die de nieuwe ICT-lente zal inluiden. De vrijgekomen plaats lijkt vooral door Duitse bedrijven te worden ingenomen.

4.157 bedrijven uit 68 verschillende landen, zo luidt de officiële eindstand voor dit jaar op Cebit. Vorig jaar kwamen nog 4.292 bedrijven uit 69 landen hun waar tentoonstellen op deze ICT-beurs. Net als vorig jaar zijn enkele grote bedrijven, zoals Canon en Xerox, niet komen opdagen. Andere, zoals HP, AMD en Ericsson, hebben de weg naar deze nog altijd grootste ICT-beurs ter wereld teruggevonden.

Software AG
Ook opvallend is de grote inspanning die sommige Duitse bedrijven hebben geleverd om zich van hun beste zijde te tonen. Software AG heeft niet alleen een grotere stand dan de voorbije jaren (logisch, aangezien nu ook IDS Scheer hier mee post moet vatten) maar ze hebben ook elke dag minstens één persconferentie voorzien. Op de eerste, maandagnamiddag, konden ze al trots meedelen dat ze in 2010 zeker de kaap van een miljard euro omzet zullen ronden.

Maar ook SAP laat zich niet onbetuigd. Onder grote media-aandacht werd dinsdagochtend hun beursstand geopend, waarop SAP onder meer de integratie van ERP en mobiele toepassingen in logistieke omgeving demonstreert. Verder heeft de Duitse ERP-gigant ook een hal gereserveerd voor hun eigen World Tour. Deze internationale roadshow, die in juni België zal aandoen, heeft voor de gelegenheid een halte voorzien op de Messe van Hannover.

Vooral Duits
Het bevestigt de indruk die elk jaar opnieuw overheerst: Cebit is, ondanks de exposanten en bezoekers uit meer dan zeventig landen, vooral een Duitse beurs. Op de meeste beursstanden is enkel Duits marketingmateriaal te vinden. 

En meer dan de helft van de persconferenties vindt plaats in het Duits, in het beste geval met simultaanvertaling. Maar dat laten de meeste internationale bezoekers niet aan hun hart komen: zelfs met een minderheid aan niet-Duitstalige beursstanden blijft Cebit een voldoende grote staalkaart van de ICT-sector.

       

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business