Nieuws

MapleXp 1.4.10.2

Je hebt zoveel opdrachten uit te voeren dat je het overzicht dreigt te verliezen? Dan vind je het misschien wel handig om in detail te bekijken hoelang je doet over bepaalde taken, om zo mogelijke problemen op te sporen. Een degelijke project- en taakbeheerder als MapleXp kan dan handig van pas komen.

Tijdens de installatie van MapleXp dien je wel ook toe te laten dat Microsoft SQL Server Compact 3.5 geïnstalleerd wordt. MapleXp gebruikt deze software namelijk om zijn databases op te slaan.

De eerste keer dat je een nieuwe databank wilt aanmaken in MapleXp, duikt wel een vervelende boodschap op die je eraan herinnert om te doneren. Je kunt deze melding pas na ongeveer twintig seconden wegklikken.

[download_file]

Goed beeld van je tijdsbesteding
In MapleXp leg je allereerst taken vast, die op hun beurt uit subtaken kunnen bestaan, enzovoort. Hierna kan je aangeven dat je aan een bepaalde taak begonnen bent. Wanneer je er weer mee ophoudt, maakt MapleXp een zogenaamd work item aan, met het tijdstip van begin en einde, en eventueel commentaar. Zo krijg je achteraf een mooi beeld van je tijdsbesteding.

Het is eveneens mogelijk om taken te laten starten en stoppen via het MapleXp-pictogram in het systeemvak. Dit pictogram moet je via de instellingen dan wel eerst zichtbaar maken.

Je kunt aan een taak ook een beperking opleggen qua periode. Maar MapleXp is in elk geval niet de geschikte tool om planningen te maken, want hiervoor ontbreekt onder meer de mogelijkheid om bijvoorbeeld deadlines in te stellen per subtaak. Het biedt wel de nodige functionaliteit aan om bij te houden hoe lang bepaalde projecten in beslag nemen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business