Nieuws

Touch heeft de toekomst

Het ziet er naar uit dat steeds meer gebruikers openstaan voor toepassingen die met ‘touch’ werken. Dat komt goed uit, want het aantal toestellen dat door aanraking bestuurd kan worden, neemt hand over hand toe.

Jaren geleden al kwamen de eerste computers op de markt die werkten met aanraakschermen. Maar veel potten hebben die niet gebroken. Uit recent onderzoek van Canalys blijkt dat de populariteit van touch-GSM’s een belangrijke rol aan het spelen is in de doorbraak van touch als besturingsmechanisme voor computers en audiovisueel materiaal.
 
Het Britse onderzoeksbureau Canalys ondervroeg 4000 gebruikers van pc’s en mobiele telefoons over hun houding tegenover touch. Uit het onderzoek komt naar voren dat 26% van de gebruikers van een desktop positief staan tegenover een aanraakscherm. Dat geldt ook voor 32% van de laptop of netbook gebruikers. Volgens Canalys is er wel nog heel wat werk aan de winkel voor de fabrikanten van pc’s en gebruikersinterfaces. Die moeten voldoende intuïtief zijn om de gebruiker een goede ‘user experience’ te geven. Volgens Canalys lijkt het er op dat gebruikers graag een combinatie hebben van touch en toetsenborden om afhankelijk van de situatie en de toepassing de ene of de andere methode te kiezen.
 
Het onderzoek van Canalys toont ook aan dat de mensen die het meeste open staan voor ‘touch’ diegenen zijn die vaak van mobiele telefoon wisselen. Wie vaak met andere gebruikersinterfaces geconfronteerd werd en er verschillende heeft leren gebruiken, is het meeste geneigd mee te gaan met aanraakschermen.
 
Er komen steeds meer toestellen op de markt die gebruik maken van aanraakschermen, met naast smartphones ook camera’s, camcorders en ook large format displays. Het ziet er dan ook naar uit dat de consument vaker geconfronteerd zal worden met artikels of advertenties die touch screens promoten.
 
Als reseller is het vooral belangrijk om de klant bij te staan in zijn keuze voor touch, en met de potentiële koper goed na te gaan welke ervaring hij al heeft met aanraakschermen, en voor welke toepassingen hij de apparatuur wil gaan gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business