Met smartphone op zak werk je tien dagen meer

Met een smartphone op zak ligt het voor de hand dat je het apparaat te pas en te onpas gebruikt om je mails te lezen. Een Brits onderzoek heeft nu bewezen dat werkende Britten hierdoor elk jaar tien dagen extra aan het werk zijn.

Volgens het onderzoek van Nectar Business, bedenker van een spaarprogramma voor consumenten, is het voor miljoenen Britten een onmogelijke taak om hun werktelefoon uit te zetten buiten de kantooruren. Een vijfde van de werknemers laat zijn telefoon ook tijdens het weekend aan. Bij bijna een kwart (24 procent) levert dit extra stress op. 

Mannen hebben de meeste moeite om hun werk-gsm uit te schakelen. Slechts een derde doet dit, tegenover de helft van de vrouwen. Van diegenen die hun smartphone uitzetten, kan 22 procent het niet laten om tijdens het weekend het apparaat toch één keer aan te zetten om e-mails te lezen.

Virtuele collega
Uit het onderzoek blijkt eveneens dat 79 procent van de ondervraagden slechts de helft van de collega’s waarmee hij regelmatig werkt in levenden lijve heeft ontmoet. Daarmee wordt duidelijk dat de virtuele collega steeds meer in opkomst is. 

Aan de enquête namen meer dan duizend werknemers deel. 
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business