Google heeft een website geopend om vermiste vrienden en familieleden in Chili op te sporen na de zware aardbeving van afgelopen weekend. Met de Google Person Finder kun je informatie opzoeken over mensen die in Chili verbleven. Op het moment dat dit artikel wordt geschreven, heeft Google gegevens van 35.600 mensen. Google waarschuwt wel dat alle […]


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Google heeft een website geopend om vermiste vrienden en familieleden in Chili op te sporen na de zware aardbeving van afgelopen weekend.

Met de Google Person Finder kun je informatie opzoeken over mensen die in Chili verbleven. Op het moment dat dit artikel wordt geschreven, heeft Google gegevens van 35.600 mensen.

Google waarschuwt wel dat alle gegevens op de website openbaar zijn. Als je dus informatie over iemand ingeeft, kan die door iedereen gelezen en gebruikt worden. Het bedrijf zegt ook dat het niet instaat voor de juistheid van de gegevens.

De site is ook beschikbaar voor de mensen die vrienden hebben in Haïti. De versie voor Haïti heeft gegevens over 55.000 mensen.