Nieuws

Apple ontdekt kinderarbeid bij leveranciers

Bij drie leveranciers van Apple zijn vorig jaar elf te jonge kinderen aan het werk gezet om producten als de iPod, de iPhone en Mac-computers te maken. Dat heeft Apple zelf bekendgemaakt na een controle bij ruim honderd fabrieken.

"Apple heeft drie fabrieken ontdekt die vijftienjarige arbeiders hebben ingezet in landen waar de minimumleeftijd voor arbeid zestien jaar is", schrijft Apple in een rapport. De arbeiders waren op het moment van de controle niet langer in dienst.

De kinderarbeid is niet de enige overtreding die Apple heeft vastgesteld. Het vond nog drie gevallen waar documenten werden vervalst om kinderarbeid te verdoezelen en meer dan zestig vestigingen waar werknemers te veel moesten werken. Voorts betaalden 24 partners van Apple minder dan het minimumloon en gaven er 57 niet alle afgesproken voordelen.

[related_article id=”158256″]

Het bedrijf beëindigt zijn samenwerking met minstens één leverancier na herhaalde inbreuken en onvoldoende maatregelen om de problemen aan te pakken.

Het Amerikaanse bedrijf noemt geen namen van bedrijven. Het bezocht vestigingen in China, Taiwan, Thailand, Maleisië, Singapore, Zuid-Korea, Tsjechië, de Filippijnen en de Verenigde Staten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business