Steve Jobs, de grote baas van Apple, houdt de schatkist van zijn bedrijf stevig op slot. Op de aandeelhoudersvergadering wees hij vragen van aandeelhouders om een dividend uit te keren af. Aan geld ontbreekt het Apple niet. De technologiereus zat eind december op een berg van 25 miljard dollar cash en kortetermijninvesteringen. Het succes van […]

Advertentie

Steve Jobs, de grote baas van Apple, houdt de schatkist van zijn bedrijf stevig op slot. Op de aandeelhoudersvergadering wees hij vragen van aandeelhouders om een dividend uit te keren af.

Aan geld ontbreekt het Apple niet. De technologiereus zat eind december op een berg van 25 miljard dollar cash en kortetermijninvesteringen. Het succes van de iPhone, de iPod en de Mac heeft Apple een van de rijkste bedrijven ter wereld gemaakt.

Jobs verkiest om het geld opzij te houden voor eventuele overnames of investeringen. "We weten als we iets moeten kopen, dat we een cheque kunnen uitschrijven en geen grote lening moeten aangaan. Geld op de bank geeft ons enorme veiligheid en flexibiliteit", aldus Jobs. Apple heeft sinds 1995 geen dividend meer uitgekeerd.