Nieuws

Nettowinst van 904 miljoen voor Belgacom

Belgacom heeft in 2009 een topjaar gehad. Ondanks de economische crisis steeg de nettowinst tot 904 miljoen euro, 104 miljoen euro meer dan vorig jaar. Vooral de pakketten die televisie, telefonie en internet combineren kenden succes.

“Dankzij een goede kostenbeheersing, en met nieuwe producten en betere diensten, heeft Belgacom in 2009 niet alleen goed weerstand geboden tegen de crisis, maar slaagde het er bovendien in een aantal persoonlijke records te breken”, aldus topman Didier Bellens.

Vooral de zogenaamde packs deden het goed. In totaal hebben 560.000 klanten een abonnement dat meerdere diensten combineert. Voor televisie heeft het bedrijf 752.000 klanten, voor mobiele telefonie (Proximus) zijn dat er meer dan vijf miljoen, en voor vast internet zijn het er 1.520.000, inclusief de klanten van het vorig jaar overgenomen Scarlet.

3G & Glasvezel
Bij de bekendmaking van de jaarresultaten gaf de Belgacomgroep ook een aantal cijfers vrij rond zijn netwerk. Zo zegt het bedrijf dat zijn 3G-netwerk een buitenbereik van 96,7 procent heeft. Voor het glasvezelnetwerk (tot aan de straatcabine) is 73,1 procent van de gezinnen aansluitbaar.

Belgacom vernieuwde recent ook nog zijn volledig internetaanbod en verhoogde daarbij enkele prijzen.

Overheid casht
De sterke nettowinst is vooral mooi meegenomen voor de Belgische staat. Belgacom keert immers 2,08 euro uit per aandeel. Zo berekende De Tijd dat de overheid als meerderheidsaandeelhouder maar liefst 393 miljoen euro krijgt uitbetaald.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business