Nieuws

Release Drupal 7 komt in zicht

Openbron websitebeheersysteem Drupal 7 wordt in het tweede kwartaal van dit jaar beschikbaar. Maar er is nog veel werk, schrijft Drupalbezieler Dries Buytaert op zijn blog.

Op dit ogenblik bevat Drupal 7 nog 150 bugs die opgelost moeten worden. “Dit zijn ernstige bugs en ze zijn niet altijd eenvoudig op te lossen omdat ze veel achtergrondkennis en expertise vereisen”, waarschuwt Buytaert in zijn blogpost.

Om de bugs op te lossen pleit Buytaert voor een deftige begeleiding van nieuwelingen die aan een deel van de bugs werken. Hij vraagt de verantwoordelijken van de Drupalonderdelen om hun problemen op de voet op te volgen en leiderschap te tonen waar nodig.

Als iedereen hard meewerkt, valt de release van Drupal 7 in het tweede kwartaal van dit jaar. Anders zal het voor het derde kwartaal zijn, zo klinkt het. Ultieme doel is de release klaar te hebben voor 19 april, het ogenblik dat er een Drupalconferentie is in San Francisco.

De planning
Aan de release zijn we nog lang niet toe. Eerst moet er nog een tweede alpharelease komen. Later pas volgen de bèta’s. Zodra Drupal 7 in de bètafase is aanbeland, wordt er strikter toegekeken op de veranderingen die nog mogen doorgevoerd worden.

Een release candidate komt er pas als er nagenoeg geen bugs meer zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business