Nieuws

EMC geeft zegen aan overname Source door Tech Data

Storagespecialist EMC vindt de overname van value add distributeur Source door Tech Data een goede zaak voor zijn klanten en voor de integratoren en resellers die de oplossingen van EMC verkopen. Ook EMC doet er een goede zaak mee, zegt het.

“ Source verdeelde jarenlang hard- en software van EMC en van de overgenomen bedrijven Iomega en Data Domain aan tientallen resellers in België en Luxemburg,” zegt Dirk Hoorelbeke, regional partner & midmarket sales manager Benelux, Nordics en Zwitserland bij EMC. “Tech Data is een beduidend grotere onderneming die aan enkele duizenden resellers en retailers verdeelt. Ook Tech Data was al verdeler van het Iomega-gamma. Tech Data verdeelt trouwens ook VMware, waarin EMC een meerderheidsaandeel heeft, en Cisco, dat in november vorig jaar samen met EMC en VMware de joint venture Acadia aankondigde met als doelstelling om de adoptie van hun gezamenlijke private cloud-strategie te versnellen.”
 
EMC Belux vindt het een goede zaak dat resellers voortaan bij één distributeur het volledige productaanbod van EMC, VMware en Cisco voor hun klanten kunnen afnemen. Zo hebben ze voortaan slechts één aanspreekpunt nodig en kunnen ze een beroep doen op de expertise van de distributeur in verband met de afzonderlijke en gecombineerde oplossingen van de drie marktleiders.
 
 “Daarnaast biedt deze overname voor EMC ook enorme schaalvoordelen op de Belgische markt,” zegt Hoorelbeke.” Daar waar Source zich richtte naar enkele tientallen –hoofdzakelijk grote corporate– integratoren, zal EMC voortaan de paar duizend resellers van Tech Data kunnen aanspreken die zich toeleggen op de zakelijke markt.” Daardoor zal EMC via Tech Data voortaan de volledige Belgische en Luxemburgse markt kunnen afdekken, van de eindconsumenten, over de kleine en middelgrote ondernemingen, tot de grote ondernemingen. EMC ziet in België en Luxemburg vooral een groot groeipotentieel voor de resellers van Tech Data bij middelgrote ondernemingen.
 
 "We hebben goed samengewerkt met Source en we kijken uit naar het nieuwe hoofdstuk, waarbij Source deel uitmaakt van Tech Data", zegt Dirk Hoorelbeke. "We verwachten een significante impact op onze indirecte verkoopresultaten omdat deze aankondiging perfect kadert in ons nieuwe go-to-market-model naar het middensegment van de markt en in onze private cloud-strategie."

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business