Nieuws

Apple brengt iPhone OS-architectuur naar nieuw platform

Met de lancering van Apples nieuwe tablet nog maar enkele weken verwijderd, kunnen we een kijkje nemen naar de andere platformen waarop het bedrijf z’n nieuwe processorarchitectuur zal uitrollen.

In een vacature vorige week zocht Apple naar een ‘Engineering manager (platform bring-up)’. Dat stelt dat Apples iPhone OS nu ook op andere platformen zal gebruikt worden.

Apple TV
Welke platformen, zegt u? Er zijn er zoveel. De meest voor de hand liggende is AppleTV. Met het iPhone OS en een Apple-processor zou AppleTV veel kleiner en goedkoper kunnen. Het apparaat is nu gereduceerd tot een 160 GB-versie die de laatste tijd maar weinig aandacht krijgt.

Maar als het zou verhuizen naar iPhone OS kan het gratis verkocht worden met een kleine toevoeging voor kabel-tv. Bovendien zou het niet groter zijn dan een Airport Express. Je kunt het aansluiten aan de achterkant van een HD-tv, zoals een kabel van de stroomtoevoer.

Met het iPhone OS zou het toegang hebben tot meer dan honderdduizend applicaties, hoewel die zich niet al te makkelijk laten vertalen naar het tv-platform. De interface zou er ook hetzelfde uitzien als die van de duizenden iPod-, iPhone- en iPadgebruikers.

Geen gebrek aan kortetermijnplannen voor de iPhone OS-implementatie. Welke nieuwigheden precies het besturingssysteem en de nieuwe processor gaan gebruiken, wil Apple helaas niet kwijt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business