Nieuws

Bedrijven investeren in oude technologie

Software maintenance en upgrades: daar gaan de bedrijven de komende tijd hun softwarebudget aan spenderen. Volgens een nieuw onderzoek van Forrester Research zal maar een klein deel van het budget ingezet worden op nieuwe toepassingen.

Forrester ondervroeg 2200 IT-managers bij grote bedrijven en grote KMO’s in Noord-Amerika en Europa, en het resultaat is ontnuchterend voor softwarebedrijven die alles zetten op de nieuwste technologieën. Volgens de onderzoekers heeft de economische crisis er voor gezorgd dat vorig jaar een groot deel van de geplande upgrades en vernieuwingen aan softwareplatformen niet doorgegaan zijn. Nu er wel weer budgetten vrijkomen, gaan die in de eerste naar dit uitgestelde onderhoud.
 
Bijna de helft van de grote bedrijven en 20% van de KMO’s gaan hun CRM-systemen upgraden, 51 procent van de grote bedrijven en een vijfde van de KMO’s steken budget in het updaten van hun financiële en boekhoudsoftware. Ongeveer dezelfde aantallen willen ook sectorspecifieke software weer up to speed brengen.
 
Nieuwe bestedingen zouden in de eerst plaats gaan naar de implementatie van CRM-toepassingen of software voor kennisbeheer. Vooral bij KMO’s staan die investeringen hoog op het verlanglijstje.
 
Opvallend is ook de geringe interesse voor cloud computing. Software-as-a-service wordt bij de deelnemers aan de enquête vooral genoemd voor domeinen als CRM. Slechts weinig bedrijven denken er aan om missiekritieke systemen in een SaaS model te gieten.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business