Nieuws

Dell: bedrijven geven weer geld uit

Dell heeft zijn vierde kwartaal beter dan verwacht afgesloten. De verkoop op de zakelijke markt trekt weer aan en de computerbouwer is “voorzichtig optimistisch” dat de commerciële IT-uitgaven dit jaar zullen verbeteren.

Voor het vierde kwartaal bedraagt de nettowinst 334 miljoen dollar, ofwel 17 dollarcent per aandeel. De omzet komt op 14,9 miljard dollar, een stijging van elf procent ten opzichte van een jaar geleden en een miljard dollar meer dan verwacht.

Voor het volledige jaar rapporteert Dell een nettowinst van 1,43 miljard dollar en een omzet van 52,9 miljard dollar. Dat is dertien procent minder dan een jaar eerder.

Vooral China gaat goed
De omzet via commerciële klanten groeide met elf procent in het vierde kwartaal, en de vraag in het algemeen nam toe. In landen als Brazillië en India steeg de omzet met 72 procent, in China zelfs met 81 procent.

Volgens topman Michael Dell is de vraag opnieuw toegenomen in de tweede helft van vorig jaar, in alle zakelijke segmenten. Klanten zouden opnieuw interesse hebben in servers en opslag, maar ook verouderde installaties en de komst van Windows 7 geven volgens hem een stimulans aan de markt.

Dell verwacht dat het Windows 7-effect nog tot 2011 zal duren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business