Nieuws

Ingram Micro boekt sterk vierde kwartaal

Distributeur Ingram Micro heeft in zijn vierde kwartaal van 2009 een groei van 1 procent opgetekend ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Daarmee deed de distributeur het verrassend veel beter dan verwacht.

In zijn vierder kwartaal haalde Ingram Micro een omzet van 8,81 miljard dollar, en het boekte daarop een winst van 107 miljoen dollar. Een jaar eerder was er in datzelfde kwartaal nog een verlies van 564 miljoen dollar.
 
CEO Greg Spierkel van Ingram Micro zegt dat het laatste semester van 2009 de grootste opeenvolgende groei liet zien van de laatste zeven jaar in de Verenigde Staten. Ook Europa zou weer op het niveau staan van voor de recessie. De omzet in de EMEA-regio steeg in het vierde kwartaal met vier procent, tot iets meer dan 3 miljard dollar. De operationele marge verdubbelde. Een deel van de groei in Europa was wel te toe te schrijven aan valutaschommelingen. Europa maakt in het vierder kwartaal 35 procent uit van de totale omzet van Ingram Micro.
 
Over heel 2009 haalde Ingram Micro een omzet van 29,5 miljard dollar, dat is wel 14% minder dan in 2008. In de EMEA ging de omzet er 18% op achteruit. Wereldwijd boekte de distributeur een winst van bijna 300 miljoen dollar.
 
Volgens Spierkel blijft het bedrijf sterk op de kosten letten. Hij verwacht voor het eerste kwartaal een normaal verloop, en ziet 2010 als een goed jaar met groei. “Het jaar is alvast goed gestart.” Hij gaat er wel van uit dat de economie niet in alle werelddelen op hetzelfde moment zal verbeteren.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business