Nieuws

Een op vijf bedrijven schrapt IT-afdeling

Twintig procent van de bedrijven zal in 2012 zijn IT-toepassingen volledig naar de cloud verhuisd hebben. Dat betekent dat de software niet meer in de bedrijfsgebouwen staat en bereikbaar is via het internet. Een verschuiving met grote invloed voor de fabrikanten, maar ook voor het IT-personeel.

Als we de onderzoekers van Gartner mogen geloven, zullen carrières en personeelsbehoeften de komende jaren worden verplaatst. Veel organisaties zullen geen IT-afdeling meer nodig hebben, maar eerder alleen nog projectcoördinatoren die de cloudtoepassingen overzien en beheren in functie van de behoeften.

Cloudcomputing heeft, samen met trends en buzzwords als sofware as a service en virtualisatie, één gemeenschappelijk gevolg: de kern van de IT-bezittingen van bedrijven naar elders buiten de bedrijfsmuren verplaatsen. Behalve pc’s en laptops hebben bedrijven niet veel andere IT-hardware nodig.

De groei van de cloud zal in die servicebedrijven wel een grote vraag naar personeel doen ontstaan. Ook voor opslag en servers zal de hardwaremarkt naar de servicebedrijven verschuiven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business