Microsoft is weer een stapje dichterbij om van zijn e-mailprogramma een platform te maken voor informatie van sociale media. Het lanceert vandaag de bètatestversie van Outlook Social Connector. De nieuwe software voegt een extra informatievak toe op de openingspagina. Wanneer een gebruiker een e-mail leest, verschijnen automatisch de recentste sociaalnetwerkactiviteiten van de zender. Denk aan […]

Advertentie

Microsoft is weer een stapje dichterbij om van zijn e-mailprogramma een platform te maken voor informatie van sociale media. Het lanceert vandaag de bètatestversie van Outlook Social Connector.

De nieuwe software voegt een extra informatievak toe op de openingspagina. Wanneer een gebruiker een e-mail leest, verschijnen automatisch de recentste sociaalnetwerkactiviteiten van de zender. Denk aan nieuwe contacten of statusupdates.

Ook wanneer de zender en de ontvanger samenwerken aan een gedeeld document dat opgeslagen is op de server van het bedrijf, zien ze updates van elkaar bij elke inlog. Vanuit Outlook informatie publiceren op sociale netwerken is voorlopig niet mogelijk. 

Uitproberen
Gebruikers van Office 2003, 2007 en de bètaversie van 2010 kunnen Outlook Social Connector bèta vanaf vandaag downloaden. LinkedIn is het enige netwerk dat reeds add-on-software beschikbaar stelt. Plug-ins voor Facebook en MySpace volgen in juni wanneer Office 2010 in de verkoop gaat.

De vraag blijft wel of een constante stroming van sociale updates binnen een professioneel kader de werkproductiviteit ten goede komt. 

Advertentie