Nieuws

Steve Jobs werkt mee aan biografie

Na mislukte pogingen van diverse auteurs heeft Steve Jobs waarschijnlijk eindelijk toegestemd om mee te werken aan zijn biografie. Aan Walter Isaacson, voormalig redacteur van Time Magazine, de eer om het levensverhaal van de Apple-topman te schrijven.

 

Isaacson zal het hele leven van Jobs op papier zetten: van zijn jeugd in de regio die nu bekendstaat als Silicon Valley tot zijn triomfantelijke terugkeer bij Apple. Mogelijke reden dat Jobs nu wel zijn medewerking verleent, is dat hij na zijn recente gezondheidsproblemen inziet dat het belangrijk is om op tijd aan zijn nalatenschap te werken.

[related_article id=”158256″]

Isaacson is op dit moment de president van het Aspen Insitute. Dat is een non-profitorganisatie voor onderwijs en beleidsstudies in Washington. Eerder schreef hij de biografie van Einstein en Benjamin Franklin. Beide verkochten erg goed.

Niet de eerste biografie
Over Jobs verschenen al twee ongeautoriseerde levensbeschrijvingen: ‘iCon: Steve Jobs, the Greatest Second Act in the History of Business’ van Jeffrey S. Young en William L. Simon en ‘The Second Coming of Steve Jobs’, geschreven door Alan Deutschman.

Over beide was Jobs niet te spreken. Het was zelfs zo erg dat hij aan de medewerkers van zijn Apple Stores vroeg om boeken van dezelfde uitgeverij tijdelijk te verwijderen.

Isaacson en een woordvoerder van Apple zijn niet bereid om te reageren op het nieuws. 
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business