Nieuws

Dependency Walker 2.2

De goede werking van allerlei toepassingen en van Windows zelf hangt grotendeels af van een hele reeks onderliggende modules (dll, exe, sys, ocx, …). Loopt er iets fout met zo’n module, dan kun je allerlei lastig te diagnosticeren moeilijkheden verwachten. Schrikt zo’n technische onderneming je niet af, laat je dan bijstaan door Dependency Walker.

Na het opstarten open je via het menu File een van genoemde modules, met name een item waarvan je vermoedt dat het zich niet helemaal correct gedraagt. Even later krijg je dan alle functies van de gevraagde module te zien. Je verneemt tevens welke functies eventueel ook door andere modules worden aangeroepen.

[download_file]

Verder verneem je van Dependency Walker details als het geheugenadres, versienummer, debuginformatie en het volledige pad naar de betreffende bestanden.

Je kunt op die manier uitvissen waar precies de module in de fout gaat. Een probleem kan bijvoorbeeld te maken hebben met een ontbrekende module of met een foute initialisatie van de module. Of het kan een gevolg zijn van een wederzijdse afhankelijkheid.

Het mag duidelijk zijn: deze tool richt zich op gevorderde gebruikers die begrijpen hoe zo’n module in elkaar steekt. Een kleine tegemoetkoming voor iets minder ervaren gebruikers is het pictogram met het vraagteken: klik je hiermee een programmaknop aan, dan verschijnt meteen contextgevoelige feedback.

Windows 95 / 98 / Me / NT / 2000 / XP / 2003 / Vista

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business