Nieuws

Adobe AIR komt naar Android

Adobe zegt dat Flash-ontwikkelaars binnenkort ook mobiele applicaties kunnen ontwikkelen. Het bedrijf kondigt Adobe AIR voor mobiele toestellen aan, en voegt eraan toe dat het dit jaar nog beschikbaar wordt op het Androidplatform van Google.

Adobe doet deze aankondiging op het Mobile World-congres in Barcelona. AIR voor mobiele apparaten is ontworpen om programmeurs verschillende besturingssystemen en browsers te laten omvatten. Zo hoeft een applicatie in theorie maar één keer gemaakt te worden en kan ze vervolgens verkocht worden voor de verschillende mobiele platformen.

Rijke internetapplicaties
Het eerste platform waarop AIR-applicaties ontwikkeld kunnen worden, is Google Android. Dat zou al kunnen in de loop van 2010.

[related_article id=”158662″]

AIR is een ontwikkelomgeving van Adobe waarmee je ‘rijke internetapplicaties’ (RIA’s) kunt maken voor Windows, Mac en Linux. Adobe AIR laat toe om Flash/Flex-, Javascript-, HTML- en AJAX-code te laten lijken op traditionele desktopapplicaties die zonder een webbrowser uitgevoerd kunnen worden.

Flash Player 10.1 bèta
In zijn mededeling op Mobile World heeft Adobe het verder over Flash Player 10.1 bèta. Dat zal nog in de eerste helft van 2010 algemeen verkrijgbaar zijn voor ontwikkelaars. De mobiele besturingssystemen die Flash Player 10.1 ondersteunen, zijn onder andere Android, BlackBerry, Symbian, Palm WebOS en Windows Mobile.

Adobe heeft een aantal demonstratiefilmpjes van Flash op de verschillende platformen op zijn site gezet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business