Nieuws

Resellers moeten investeren in SSD-kennis

Resellers moeten nu investeren in kennis over Solid State Disk (SSD). Dat zegt Dirk Cipido, sales manager Commercial & Industrial Channel bij Bell Micro BeLux. Door de vele voordelen van SSD en de prijsverlagingen die er aan zitten te komen, zal SSD zeker belangrijker worden.

Volgens Bell Micro zijn er een aantal factoren die de marktadoptie van SSD zullen versnellen. “Intel/Micron kondigde recent aan dat ze de productiekost van SSD konden verlagen dank zijn geavanceerde productietechnologie. Andere producenten zullen deze beweging volgen,” zegt Cipido. “Dat betekent dat de prijzen voor SSD lager komen te liggen. Daardoor zal SSD sneller doordringen bij zowel consumenten als in industriële toepassingen over in grote ondernemingen. Bovendien verbetert de technologie van SSD ook voortdurend, wat leidt tot betere prestaties en betrouwbaarheid.”
 
Volgens Cipido zal prijs zeker een belangrijke factor zijn die de aankoopbeslissingen rond SSD zal beïnvloeden, maar hij wijst meteen ook op een aantal andere voordelen zoals de betrouwbaarheid die groter is dan bij traditionele harde schijven, door het ontbreken van bewegende delen. Bovendien is ook de transfertsnelheid van de data hoger. “En denk ook aan het lagere energieverbruik. Niet alleen heeft SSD zelf minder energie nodig, SSD warmt ook niet op, zodat je geen koeling nodig hebt.” Overigens denkt Cipido ook dat de prijs van SSD vooral een rol speelt aan consumentenkant, minder bij toepassingen in ondernemingen.
 
Omdat SSD in de toekomst zeker meer marktaandeel zal verwerven, moeten resellers nu kennis opbouwen rond deze technologie, vindt Cipido. “Wie nu niet investeert in kennis over SSD, zal in de toekomst belangrijke opportuniteiten mislopen. Wie nu wel investeert, zal hier later de vruchten van plukken.”
 
Bij Bell Micro is heel veel kennis rond SSD opgebouwd, samen met een aantal leveranciers van SSD. “Onze sales force wordt regelmatig getraind op SSD en dit is een voordeel bij de ondersteuning van klanten. Bell Micro beschikt ook over verschillende hulpmiddelen in de verkoop die klanten helpen de juiste SSD te kiezen.”
 
In de februari editie van IT Reseller brengen we een uitgebreid artikel over opslag in het algemeen en SSD in het bijzonder. IT Reseller 21 verschijnt op vrijdag 19 februari.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business